esmaspäev, 29. jaanuar 2018


Susan Mallery "Miljon väikest asja"

Ersen, 2017, 320 lk

Mischief bay sarja 3. osa


Raamatupoe lehel tutvustus

Zoe Saldivar pole mitte üksnes üksik – ta on ÜKSI. Ta tegi hiljuti lõpu aastaid kestnud suhtele, töötab kodus ja tema parima sõbranna Jeni mõtted keerlevad üksnes lapse ümber, nii et ta on nende sõpruse sisuliselt hüljanud. Päeval, kui Zoe jääb koos oma näljasepilgulise kassiga üksi pööningule kinni, saab ta aru, et isolatsioonis elamisele tuleb teha lõpp.
Ta pealtnäha tühi elu võtab ootamatult keerulise pöörde: esimene uus sõber on Jeni lesestunud ema Pam. Ainus mees, kes paneb üle väga pika aja ta kõhus liblikad lendlema, on Jeni vend. Ja kõige selle foonil võrgutab Pami Zoe isa. Pam on segaduses, Jen ärritatud ja Zoele hakkab tunduma, et „üksi” olla polekski vist nii väga paha. 




Jeni elu koosnes vaid ümber oma väikese lapse. Ta muretses üleliia - ikka proovis hoida last kõigist baktereist eemal. Isegi lastehoidu kartis last viia, kuna laps võivat igasugu pisikutega kokku puutuda. Tema sugulased püüdsid teda veenda, et aeg oleks tööle minna ja oma elu elama hakata ning lasta lapsel natukenegi hingata, ent Jen vaid vihastus kõigi peale. Lõpuks tunnistas, et tal olid paanikahood ning sai arstilt vastavad rohud.

Zoe lõpetas suhte mehega, kellega oli 5 a koos olnud, kuna ühtäkki selgus, et mees oli abielus ja tal oli 2 last. Meeleheitehoos magasid nad peale lahkuminekut veel korra ning hiljem leidis Zoe uue toreda kaaslase. Selgus aga, et juhuslikust vahekorrast eksiga oli ta jäänud rasedaks. Zoe otsustas lapse sünnitada, ent mitte suhet lapse isaga jätkata. 

Pam, kes oli mõned aastad üle 50 ja lesk, leidis toreda meestuttava. Mees soovis tõsisemat suhet, ent Pam, kes oli oma laste isaga üle 30 a koos elanud ei soovinud enda kõrvale uut meest, vaid üritas elada oma mälestustele. Ta uskus, et suutis armastada vaid ühte meest ega vajanud kedagi teist oma ellu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.