reede, 12. jaanuar 2018



Kajsa Ingermarsson "Saatuse mäng"


Ajakirjade Kirjastus, 2013, 300 lk


Raamatupoe lehel tutvustus

Ühe Rootsi väikelinna idüllilises elamurajoonis on naabriteks kolm eri vanuses naist: Miriam, Nina ja Ellinor. Miriam on kahe täiskasvanud lapse ema ja koduperenaine. Nina töötab juuksurina ja tal on teismeline poeg Mattias. Ellinor on noor lapsepuhkusel jurist.
Ühel päeval kolib naabruses kaua müügis olnud majja üksik boheemlasliku välimusega naine, kelle juures käib pidevalt palju külalisi. Alati pärast nende saabumist süüdatakse majas küünlad ja akendele tõmmatakse ette kardinad. Kolmel naisel kujuneb müstilise punapea elust oma ettekujutus ja eelarvamus.
Kui Miriami mees ta maha jätab, põimuvad naiste elud veelgi. Kõik kolm jõuavad samuti salapärase Janina majja ning see muudab nende senist ellusuhtumist ja tulevikuplaane.
Raamat räägib naiseks, abikaasaks ja emaks olemise võlust ja vaevast.



Mõnus ja kerge lugemine! Lugu kolmest eri vanuses naisest, nende rõõmudest ja muredest. Olulisel kohal olid lapsed. 

Kõige noorem naine oli väikese lapsega kodune. Tuletas endalegi meelde rõõme ja muresid, mis sellise elukorraldusega kaasnesid ja muidugi väsimust!

Keskealisel naisel kasvas kodus teismeeas poiss, kellega olid aga juba teised rõõmud ja mured. Ema oli parajalt paanikas, kui esmakordselt nende koju poja tüdruksõber külla tuli.

Vanemas eas proua lapsed olid juba täiskasvanud ja elasid oma pereelu. Temal tuligi leida iseendale uus elu sisu, millega ta ka hakkama sai.
  
Lõpus selgus ka korduma kippuv tõisasi, et kui naisel pole muud elu sisu, kui üksnes lapsed, siis võib olla vanadusepõlves väga raske. Pole tööd ega oma elu, pole õigeid hobisid ega oma tegemisi. Üksnes teistele elatud elu võib olla väga tühi elu. Samas on raske ka leida tasakaalu toimiva pereelu ja enda tööelu vahel. Lõpp oli üllatav!   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.