neljapäev, 25. jaanuar 2018




Linda Howard "Hädavalede võrgus"

Ersen, 2013, 264 lk


Raamatupoe lehel tutvustus

Jay Granger on vapustatud, kui FBI ta uksele ilmub ja teatab, et tema eksabikaasa on sattunud kohutavasse õnnetusse ja lamab koomas. Jay valvab mehe haigevoodi ääres, aga kui Steve Crossfield koomast ärkab, ei ole ta see mees, kellega Jay abiellus. Iroonilisel kombel leiab Jay, et teda tõmbab selle mehe poole hoopis rohkem. Ta peab tahes-tahtmata imestama, kes on see mees tegelikult ja kas tema tõelise identiteedi paljastamine purustaks nende alles avastatud kire.



Raamatu algus mulle meeldis. Mees oli koomas. Arstid kartsid, et patsient ei jää elama. Naine istus aga mehe juures ja rääkis mehega päevade viisi. Mees kuulis kõike, ent liigutada ega rääkida ei saanud. Mees hakkas igatsema naise häält ja soojust, mis temast kiirgas. Alguses arvasid kõik, et tegemist mehe eksabikaasaga, naine isegi uskus seda, ent kui sidemed mehe kehalt ja näolt ja kõikvõimalikud torud eemaldati, taipas naine, et tegemist oli hoopis võõra mehega.

Edasi läks lugu hoopis teise suunda, mis mulle eriti ei meeldinud. Mehel polnud mälu. Tema uskus, et naine oligi tema eksabikaasa, kuna naine ja mõned veel olid nõnda väitnud. Nad olid haiglasoleku ajal üksteisesse ära armunud. Selgus, et mees oli agent, kes oli plahvatuses ainsana ellu jäänud. Üks jõuk ajas mehe jälgi ja politsei viis mehe ja naise varjulisse majja elama. Lõpuks tuli mehele mälu tagasi. Armastus oli suur ja nad jäid naisega kokku.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.