neljapäev, 23. veebruar 2017


Saale Väester "Lendava kassi Heiki seiklused"



Kentaur, 2017
60 lk

Raamatu tagakaanel olev kirjeldus:

Raamat kõigile neile, kelle jaoks imed juhtuvad, sest neisse usutakse. Isegi kui sa ise pole kunagi muinasjutumaale sattunud, ei tähenda see, et muinasjutumaad olemas ei oleks.
7-aastane Liisa on endale alati kassi soovinud. Ühel päeval kingibki onu Sander talle väga erilise kassipoja, kellel on tiivad. Liisa paneb kassile nimeks Heiki ja lubab looma eest hästi hoolitseda. Kuid ühel päeval eksib Heiki hiirt taga ajades metsa. Liisa läheb kassi otsima ja alguse saavad uskumatud ja muinasjutulised seiklused… Heiki ja Liisa kohtuvad mitmete värvikate tegelastega – lauluõpetajast varese, haldja, muinasjutulinnu ja Roosa Printsessiga.


Lugesin vahva raamatu poole tunniga läbi. Valituks osutus antud raamat just seetõttu, et mul endalgi mõtteis mõlkumas kunagi ka lasteraamatu kirjutamine ära proovida.  Kes teab, millal selleks aga õige aeg saabub. Igatahes olen põnevusega ootel ja valmis.

"Lendava kassi Heiki seiklused" on armas lugemine lastele. Kindlasti leiavad lapsed raamatust ka midagi õpetlikku, näiteks, et pole mõtet vaielda selle üle, kes on süüdi. Ei puudu ka huumorit: „Me peame koostööd tegema. Nii et ole vait ja tee nii, nagu ma ütlen!"




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.