neljapäev, 1. veebruar 2018




Diane Chamberlain "Valed meie vahel" 



Ersen, 2016, 312 lk


Tutvustus

Saladused, mis panevad proovile heitliku, ent murdumatu sideme õdede vahel. See on side, mille on sepistanud armastus, truudus, reetmine ja andestamine.
Maya ja Rebecca Ward on mõlemad suurepärased arstid, kuid sellega õdede sarnasus ka lõpeb. Teismelistena nägid nad pealt oma vanemate mõrva, ent Rebecca päästis Maya püssimehe käest. Tragöödia tõttu sai Mayast ettevaatlik ja arg leppija rahuliku arstipraksise ja abikaasa Adamiga, Rebeccast aga riskija.
Kui hävitav orkaan Põhja-Carolina osariigi rannikut tabab, veenavad Rebecca ja Adam Mayat koos nendega päästeoperatsioonile tulema. Maya nõustubki viimaks, soovides abikaasale meele järele olla. Ta sukeldub ohvrite eest hoolitsemise ja nende transportimise probleemidesse, ent siis kukub ta helikopteriga tormitsevasse tulvavette ja paistab, et ellujäänuid pole.
Kui Rebecca ja Adam on sunnitud leppima sellega, et Mayat enam ei ole, pöörduvad nad teineteise poole – algul lohutust otsides ja veidi hiljem kires, teadmata, et hulk kilomeetreid tsivilisatsioonist eemal on Maya vigastatud ja lõksus võõraste juures, keda ta võib-olla ei saa usaldada. Eemal õest, kes teda alati päästis, peab Maya nüüd leidma julguse, et ennast ise päästa – teadmata, et see elu, mis teda varem ümbritses, on igaveseks muutunud.




Üle pika aja väga huvitav lugemine! Esimesed 100 lk läksid väga kiirelt, sest nii huvitav oli!

Lugu kahest õest, kelle vanemad raamatu alguses mõrvati. Pelgasin alguses, et jubeda krimkaga tegemist, ent edasi läks lugu helgemalt. Vanem õde Rebecca, kes oli vanemate tapmise ajal 18aastane, kasvatas oma õde Mayat, kes oli sel hetkel 14aastane. Tüdrukutest said elukutselt arstid. 

Maya abiellus Adamiga, kes oli samuti arst. Nad üritasid last saada, ent see kuidagi ei õnnestunud. Nende vahel tekkisid pinged.

Rebecca nautis erinevaid suhteid ega tahtnud lapsi saada. Temale meeldisid riskid. Ta käis erinevatel päästeoperatsioonidel abiks inimesi ravimas. Ühel sellisel operatsioonil jäi Maya kadunuks ning Adam ja Rebecca arvasid, et ta on surnud. Alguses nad lohutasid teineteist, ent siis tekkis nende vahel säde.

Lõpp läks kuidagi väga kiireks - pliks-plaks võeti otsad kokku, nii et raske oli aru saada, et raamat juba läbi. Tekkis tunne, et oota, aga ... 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.