pühapäev, 31. detsember 2017



Karma Brown "Sellel hetkel"

Ersen, 2017, 280 lk


Raamatupoe lehel tutvustus

Tundeküllane moraaliküsimusi puudutav romaan, mis keskendub peategelase kannatustele pärast ootamatut, ent välditavat tragöödiat.

Meg Pepperil on rahuldust pakkuv töö ja õnnelik perekond. Suurema osa ajast on ta elu kenasti sujunud, aga see muutub hetkega. Sõidutades tütart koolist koju, viipab ta teisel pool teed ootavale teismelisele poisile... ja üks teine auto kihutab noorukile otsa.
Meg süüdistab ennast, et tal on selles kohutavas õnnetuses oma osa. Ta on tulvil kahetsust ja hakkab innukalt aitama poisi perekonda, samal ajal kui too vigastustest paraneb. Aga mida rohkem Meg kahetseb, seda rohkem eemaldub ta oma perekonnast – ja seda rohkem tõmbab teda enda poole poisi isa.
Varsti puruneb Megi elu ta enda silme all. Valusad saladused, mida ta on sügavale endasse matnud, hakkavad ohtlikult pinnale tõusma. Naine peab otsustama, kas ta andestab endale või riskib kõigega, mis on talle kallis.



Raamat algas õnnetusega, kus teismeline poiss jäi auto alla. Peategelane Meg nägi õnnetust pealt ja samuti tema teismeline tütar. Õnnetuses kannatanu oli Megi tütre poiss-sõbra vend. Meg sõitis haiglasse, et toeks olla kannatanu vanematele. Kohal oli aga üksnes poisi isa, ema oli kaugel tööl, aga kiirustas lennuki peale, et samuti kohale lennata. Edaspidi oli Meg kuidagi alati toeks - kuulamas ja mõistmas kannatanu isa. Nende suhted soojenesid pidevas koosolemises ja üksteise lohutamises ja mõistmises. 

Lõpu poole oli juba väga imelik nende pidevad kokkusaamised nii-öelda haige poja pärast, kuna nagu otsiti ettekäändeid, et kohtuda. Megi ja kannatanu isa vahel olid mõned lähedushetked, kus nad suudlesid. Ise nad siis vabandasid kordamööda ja selgitasid, et olid segaduses. Alati juhtusid suudlused justkui kogemata. Üks suudlus leidis aset haiglas. Viimast suudlust nägi pealt Megi tütar. Ta andis sellest oma isale - Megi abikaasale teada. Sel hetkel sai Meg aru, mis mängu ta oli mänginud ja millest võis ilma jääda. Ta sai justkui kaineks ja vaatas kannatanu isa hoopis teise pilguga - mees tundus talle võõras, kadunud olid igasugused tundepuhangud ja intiimsus. 

Möödus 5 kuud, kui Megi abikaasa suutis tasapisi andestama hakata.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.