kolmapäev, 31. jaanuar 2018





Jane Lythell "Sinu vale"

Ersen, 2017, 303 lk


Tutvustus

Ühe naise hirm on teise relv…
„Kui ma meenutan enda ja Kathy suhet, imestan ma, kui naiivne ta oli, kui vähe ta teadis. Samas arvas ta, et tal on olemas kõik: töö, laps, sõbrad ja elukaaslane. Ta arvas, et ta pole ohus. Ta arvas, et mitte miski ei ulatu tema täiusliku maailmani. Ta poleks tohtinud mind usaldada.”


Raamat algas huvitavalt. Kathy läks väikse lapse kõrvalt tööle. Ta töötas ajakirjas toimetajana. Tal oli tore abikaasa Markus. Ajakirja toimetusse asus tööle salapärane naine Heja, kes eriti kellegagi ei suhelnud. Samuti Kathy jaoks oli naine mõistatus, kuna Heja hoidis rangelt töö- ja eraelu lahus. Peagi selgus, et Heja ja Kathy abikaasa olid kunagi suhtes olnud, mis kestis üheksa aastat. Markus oli Heja maha jätnud ning kaugemale kolinud. Heja jaoks oli aga Markus muutunud kinnisideeks ning ta asus meest otsima. Heja leidiski Markuse ja sai teada, et mees oli abiellunud ja lapse saanud. Heja asus tööle samasse toimetusse, kus Markuse abikaasagi töötas, et olla kursis nende eludega.

Seejärel muutus lugu minu jaoks ebameeldivaks ja põnevus kadus. Heja hakkas Markuse ja Kathy kodu ees neid jälgimas käima. Tegi salaja Kathy võtmetest koopiad ja käis nende kodus kolamas. Lõpuks röövis ta nende väikse lapse. Heja oli igatepidi sassis ja segi omadega. Lõppu ette ei ütle.    




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.