neljapäev, 21. detsember 2017


Susan Mallery "Mischief Bay tüdrukud" 

1. raamat 
Ersen, 2015, 384 lk


Raamatu tagakaanel olev tutvustus:

Nicole Lord tahab olla hea abikaasa, aga on suur vahe, kas olla toetav abikaasa või pidada üleval meest, kes tuli töölt ära, et kirjutada stsenaarium, mida Nicole pole kordagi näinud. Mees ei aita isegi poja eest hoolitseda, mille tulemusena on Nicole’i kanda kogu majapidamine ja tööl käimise koorem. Shannon Riggist sai firma asepresident, kui ta ohverdas isikliku elu karjääri nimel, aga nüüd on ta hakanud kahtlema, kas see valik oli ikka õige. Erutav uus suhe suurepärase mehega veenab teda, et veel ei pruugi olla liiga hilja – kuni mees teeb teatavaks jalustrabava uudise, pärast mida hakkab Shannon kahtlema, kas kõik on ikka võimalik.Kuigi Pam Eiland armastab oma meest kogu südamest, on ta nüüd, kus lapsed on saanud suureks, muutunud rahutuks. Mehe üllatamiseks leitud uued seksikad võtted toovad küll nende abiellu tagasi lõbusa särtsakuse, kuid ootamatu muutus keerab Pami elu pea peale ja ta on sunnitud kõike otsast alustama. Mischief Bay tüdrukud avastavad läbi armastuse, südamevalu, naeru ja pisarate, et elu on märksa rikkam, kui su kõrval on sõbrad.

Avastasin Mallery üsna hiljuti. Olin märganud tema raamatuid varemgi, kuid siis jätsid need mind külmaks. Mõtlesin nüüd, et proovin ühte tema raamatut lugeda ja võtsingi kõheldes raamatukogust. Mulle meeldis! Raamat tekitas huvi Mallery loomingu vastu. Sellel raamatul on veel 2 osa, needki kavatsen läbi lugeda.
Lugu siis kolmest naisest, kes igaüks maadleb oma probleemidega. 
Nicole mees annab lahkumisavalduse ja tuleb töölt ära, naisele midagi ütlemata. Ta kirjutab pea aasta stsenaariumi ega aita naist koduses majapidamises ega panusta ka rahaliselt. Mees keskendub üksnes oma unistusele, mis täitubki. Ta saab stsenaariumi eest miljoni. Tekivad uued tutvused, Raha muudab meest totaalselt, nii et nad muutuvad naisega üksteisele üha võõramaks. Lahkuminek on paratamatu.
Shannon on olnud läbinisti karjäärinaine ja seadnud oma vabaduse ja sõltumatuse alati esikohale. Lähenedes 40le hakkab tema hing aga igatsema lapse järgi. Ta otsustab, et peab oma elus muutused vastu võtma.
Pam on 50ndates õnnelikus abielus proua, kel on kõik olemas. Ta ei mõista aga, miks ta iseendas sugugi rahul pole. Teda häirib iga päevaga üha enam tema vananev välimus ja ta kurdab, et mehega on suhe liialt rutiinne. Nad otsustavad abikaasaga madalseisu muuta ning tekitavad suhtesse uue värskuse. Siis aga juhtub õnnetus, mis Pami elu pahupidi pöörab. Ühtäkki mõistab proua, mis on tegelikult oluline ja unustab kortsud oma kehal. 

"Püüdle alati rohkema poole, õpetas ema."  (lk 62)
"Pam noogutas, kuid ei lausunud sõnagi. Pam teadis, millal rääkida ja millal vait olla, mõtles Nicole. Kas see on mingi emadusega kaasnev asi?"      (lk 83)   


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.