reede, 22. detsember 2017



Saale Väester "Mees minevikust"

Kentaur, 2017, 174 lk


Raamatupoe lehel tutvustus

Kätlini elus on kõik hästi – ta teeb unistuste tööd, tal on ilus kodu, kolm toredat last ja tubli mees. Vaid tema teab, et tegelikult on midagi siiski puudu. 
15 aastat tagasi sai ta ootamatult emaks. Lapse isa oli tema elu esimene suur armastus Jaanus, kes aga Kätlini rasedusest kuuldes jäljetult kadus. Oma murega üksi jäänud teismeline ei leidnud ka vanematega ühist keelt ja veidi peale tütre Kadri sündi põgenes ta lapsega vanematekodust. Minna polnud aga kuhugi. Ja nii jäi ta lihtsalt pargipingile istuma, teadmata, mis temast edasi saab. Õnneks leidis Virgo ta pargist ja kutsus enda juurde. Alguse sai meeldiv ja turvaline suhe ning mõne aja pärast Kätlin ja Virgo abiellusid. Kuid Kätlini hinge jäi püsima mälestus tema esimesest suurest armastusest, igatsus mehe järele, kes oli tema jaoks kunagi kõike tähendanud. Seda enam, et Kätlini silmis on Virgo küll igati tubli ja tore, aga midagi on nagu ikkagi puudu, midagi sellist, mis Jaanuses oli, aga Virgos pole. 
Kui Jaanus ühel õhtul ootamatult Kätlini ukse taha ilmub ja naisele abieluettepaneku teeb, lööb see Kätlini senise täiusliku maailma kõikuma. Mida ometi teha? Kas valida aastaid kestnud turvaline suhe või mees, keda Kätlin on kõik need aastad endiselt salaja armastanud? Ja kuidas mõjutab Kadrit tema bioloogilise isa väljailmumine?



Raamatu alguses oli palju kordusi. Mõtlesin, et kas autor unustas ära, et juba kirjutas sellest, aga hiljem selgus, et ikkagi kordused olid teadlikult kirjutatud.

Väga hea teema oli valitud!

Ilmub mees minevikust ja naine hakkab kohe unelema, et kuidas küll oleks võinud olla elu just selle mehega. Unistustes maalis naine mehe ikka väga toredaks, samas unustas oma abikaasa head omadused, kes tema kõrval kõik need aastat truult ja armastavalt elanud oli. 

Meeldis veel, et sõbrannanduse teema sisse oli toodud. Naine kuulas hoolega oma toreda sõbranna nõuandeid, mis aga hiljem selgus, et oli n-ö madu soojendanud oma õla peal. Sõbrannakesel olid sootuks oma kavalad plaanid. Lõpp meeldis samuti! Tubli naine! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.