neljapäev, 21. detsember 2017


Debbie Macomber "Neljapäeviti kell kaheksa"

Ersen, 2011, 352 lk

Raamatupoe lehel tutvustus

Igal nädalal ilmuvad need sõnad nelja naise kalendrisse. Igal nädalal saavad nad kokku, et süüa hommikust – ja rääkida ning jagada üksteisega tõdesid, mis nad on elu kohta avastanud. Et rääkida oma lugusid. Pakkuda üksteisele julgustust ja lakkamatut tuge. 
Clare on hiljuti läbi teinud laastava ja ootamatu abielulahutuse. Teda juhib viha ja kättemaks – kuni ta saab oma eksabikaasa kohta teada midagi, mis paneb ta oma tegudes kahtlema. See sunnib teda vaatama sügavale endasse, et otsida andestust, mille ta on kõrvale heitnud... ja inimest, kes ta varem oli. 
Elizabeth on hilistes viiekümnendates lesk, edukas tegija oma ametialal. Naine, kes on otsustanud mitte raisata enam ühtegi sekundit oma elust. Ja kui see elu peaks sisaldama romantilisi võimalusi – hüva, miks ka mitte? 
Karen on kahekümnendates eluaastates ja usub, et need aastad peaksid kuuluma riskile ja unistuste püüdmisele. Tema unistus on saada näitlejaks. Ainult et tema vanemad arvavad, et ta peaks rohkem sarnanema oma õega, väga tavapärase Victoriaga! 
Julia saab sel aastal neljakümneseks. Tema abikaasa karjäär on kindlal alusel, tema lapsed on lõpuks teismelised ja ta on just alustanud oma äriga. Kõik läheb plaanipäraselt – kuni ta avastab, et on rase. See pole osa plaanist. 



Igal nädalal neljapäevahommikuti kell 8 saavad kokku 4 naist, kes räägivad oma elust. 

Clare on läbi teinud valusa lahutuse. Tema abikaasa laskis noorema juurde jalga. Ta on vihane mehe peale ega suuda talle andestada ega temaga rääkida. Ühel hetkel kuuleb ta aga, et eks on raskelt haigestunud ja vajab tema abi. Haigusest kuuldes on endise abikaasa noorik mehe juurest jalga lasknud.

Elizabeth, kes on 57aastane, on jäänud leseks. Oma elutarkusega on ta toeks teistele tegelastele. 
  
Karen ei soovi tavapärast kella 9-5ni tööd, vaid unistab näitlejaks saamisest. Tema ema laidab mõtte maha, kuna ei pea seda vääriliseks ametiks.

Julia lapsed on teismelised, tal on armastav abikaasa ja oma äri, kuni 40lt tema plaanid segi paisatakse. Ta jääb ootamatult rasedaks.

Huvitav ja mõnus lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.